X Menu sluiten

Taal

Troned trainingen

Trainingscentrum voor professionele hulpdiensten

Troned biedt op maat gemaakte trainingen voor brandweer, politie, geneeskundige diensten en defensie op elk gewenst niveau. Vertel ons uw oefendoelen en wij denken graag met u mee over een gevarieerde training met volop ruimte om zo realistisch mogelijk te oefenen. Vrijwel elk scenario op het gebied van brand, technische hulpverlening, ambulance, geneeskundige diensten, ontruiming, rampen of ongevalbestrijding gevaarlijke stoffen kan opgebouwd worden op een van de locaties.

Naast onze uitgebreide faciliteiten kunt u gebruikmaken van onze kennis en ervaring. Indien gewenst staan ook onze instructeurs en beoordelaars voor u klaar. Zo komen we tot een optimaal en effectief trainingsprogramma. Voor CoPI-trainingen is op Troned een compleet ingerichte (indoor) CoPI-ruimte met alle denkbare faciliteiten beschikbaar.

Uitdagende en efficient georganiseerde trainingen om vakbekwaam te worden en te blijven, dat kan op Troned. Klik hieronder voor de mogelijkheden of neem vrijblijvend contact met ons op. U krijgt binnen vijf werkdagen bericht van ons terug.

Troned maakt gebruik van de algemene verkoopvoorwaarden van Veiligheidsregio Twente.

Training CMS!!!

Brainboxen

Een uniek bijscholingsprogramma, ontwikkeld voor en door brandweermensen. De theorie wordt op een toegankelijke en praktische manier overgebracht. Tijdens de brainbox ga je direct aan de slag. Verschillende brandbestrijdingstechnieken komen aan de orde, evenals informatie over brandgedrag en brandverloop. Elke training wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. Geen dikke studieboeken of ingewikkelde theorie, maar een interessante afwisseling tussen techniek en praktijk. Kortom, ‘Keep it simple, experience more’. 

Brainbox brandgedrag (M,B,OVD)

(Nog) meer verstand van brand? Volg dan de brainbox brandgedrag. Je leert risico’s beter in te schatten en nog gerichter te handelen. Je leest, ziet én ervaart in realistische oefeningen alles over brand: het verloop van een brand, brandgedrag, het RSTV-model (rook, stroming, temperatuur, vlammen). En we oefenen vanzelfsprekend verschillende blustechnieken op onze oefenlocaties.

 

Brainbox ventilatietechnieken (M,B,OVD)

Sneller verkennen? Meer zicht en een veiliger omgeving? In de brainbox ventilatietechnieken leer je alles over het afvoeren van brandstof/verbrandingsproducten door middel van repressieve ventilatie.

Beide brainboxen bieden we ook aan als ‘train-de-trainer’-concept

Nieuwe brainboxes

Samen met het werkveld ontwikkelen we continu nieuwe brainboxes voor effectieve en efficiënte inzetten. Momenteel zijn de brainboxes leiding en coördinatie, mensgedrag, gebouwgedrag, Technische Hulp Verlening (THV) en werken op hoogte in ontwikkeling.

Trainingen voor bevelvoerders/OvD’s

Leiding, coördinatie, flexibiliteit inzettechnieken en tactieken. Stuk voor stuk belangrijke pijlers voor een bevelvoerder en OvD. In deze training komen al deze punten op een praktische manier aan de orde. Zo werd Brandweer Haaglanden in 21 tweedaagse sessies op Troned bijgeschoold in leiding en coördinatie.

Bijscholing Technische Hulpverlening

Technische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Daarom is het van belang ook de technische hulpverlening regelmatig te trainen. Deze bijscholing is bedoeld voor manschappen en bevelvoerders. We leren je veilig en effectief te werken volgens een systematische zevenstappenmethode. Daarin komen de nieuwste technieken, materialen en brandstoffen aan de orde. Ook behandelen we beveiligingstechnieken van auto’s en vrachtwagens.

Realistisch trainen voor manschappen, bevelvoerders en OvD’s

Voor het beste trainingsresultaat werken wij voortdurend aan de optimalisatie van onze oefenobjecten. Deze kunnen aangepast worden aan uw wensen. Voor deze realistische enscenering beschikken we over o.a. een parkeergarage, tankstation met werkplaats, instortingslocatie, een XTC-lab, industrieel gebouw en een ‘autosnelweg’ voor de training van grootschalige ongevallen.

Basisbrandweeropleidingen voor manschappen en bevelvoerders

Ook het praktijk- en theoriegedeelte voor de opleidingen Manschap en Bevelvoerder via opleidingsinstituut Bogo wordt door Troned gefaciliteerd.

Trainingen OGS en Werken op hoogte voor manschappen en bevelvoerders

Onze oefenobjecten ‘XTC-lab’ en ‘Op- en overslag gevaarlijke stoffen’ zijn bij uitstek geschikt voor OGS-oefeningen. Ook beschikken we in een van onze shelters over een oefenopstelling voor werken op hoogte.

Momenteel bouwen we aan de uitbreiding en ontwikkeling van nieuwe realistische objecten. Speciale wensen of suggesties? Laat het ons weten!

Train de trainer

Kennis moet gedeeld én geborgd worden. Daarvoor hebben we op Troned alle faciliteiten. We leiden instructeurs op en verzorgen bijscholing. Voor sommige opdrachtgevers nemen wij zelfs de complete zorg voor trainingen over. Daarbij leiden we de instructeurs van onze klanten op (voor een specifiek vakgebied, bijvoorbeeld de brainbox brandgedrag). Deze opgeleide instructeurs verzorgen vervolgens – indien gewenst – samen met onze mensen de instructies. Zo borgen we de kennis in de eigen organisatie van onze opdrachtgevers.

Onze ambitie is om al onze kennisproducten, van brandweertraining tot USAR oefening , ook in train-de-trainer-vorm aan te bieden.

Politietrainingen

Voor politietrainingen zijn specifieke scenario’s nodig. Op het uitgebreide terrein van Troned bieden we hiervoor niet alleen vele mogelijkheden en ruimte, maar ook de privacy om in alle rust te trainen. Decors voor grootschalige oefeningen van de Mobiele Eenheid en Arrestatie Eenheden bouwen we – in overleg met de betrokkenen - vlot op.

Trainingen met politievoertuigen

De infrastructuur met o.a. een autosnelweg maakt uiteenlopende rijtrainingen met verschillende politievoertuigen mogelijk.  Ook kan er een compleet dorp met containereenheden opgebouwd worden om te werken met vuur, traangas en gooimaterialen. Op Troned zijn er verder o.a. politietrainingen voor de inzet van speurhonden, amokprocedures, formatierijden en nieuwe inzettechnieken.

Meer weten over Politietrainingen op Troned? Neem vrijblijvend contact op.

Training geneeskundige diensten

Geneeskundige diensten kunnen ongestoord en in een rustige omgeving trainen. De mogelijkheden op Troned zijn bij uitstek geschikt voor mono- en multidisciplinaire oefeningen voor de geneeskundige kolom. Uiteraard zijn er voldoende briefing- en scholingsruimtes.

USAR training

In een USAR training worden gespecialiseerde internationale USAR-teams getraind voor inzet bij een ramp of ongeval waarbij mensen ingesloten of bedolven zijn. Onder de moeilijkste omstandigheden voeren USAR-medewerkers zoek- en reddingsoperaties uit. Bijvoorbeeld na instortingen van gebouwen, aardbevingen of –verschuivingen, ongevallen in tunnels, een orkaan of dergelijke.

Voor een grote Europese oefening met het thema ‘aardbeving en instorting’ realiseerden we in 2012 en in 2015 op Troned een unieke oefenlocatie voor USAR-teams. Nadat teams uit Litouwen, Portugal (USAR teams) en Estland (Advanced Medical Post/Surgery) naar volle tevredenheid op ons terrein grootschalige en complexe scenario’s oefenden, is deze unieke oefenlocatie beschikbaar voor USAR- en hulpverleningsteams.

Meer weten over USAR trainingen? Neem dan contact met ons op.

Brainbox drones

Met het trainingsprogramma Brainbox Drones krijg je alle opleidingen en certificaten die nodig zijn om te mogen vliegen met drones. De trainingen worden verzorgd door instructeurs en piloten van de brandweer in samenwerking met een erkende vliegschool. Je krijgt de lesstof op een interactieve, begrijpelijke en leuke manier aangereikt. Theorie en praktijk wisselen elkaar af. Je oefent onder realistische omstandigheden.

Gecertificeerd
Na afloop van de opleiding ben je gecertificeerd gezagvoerder/piloot en weet je hoe en wanneer je drones kan inzetten bij incidenten zoals branden of complexe ongevallen. Naast de opleiding voor gezagvoerder/piloot zijn er tevens opleidingen voor sensorbedienaar en waarnemer te volgen. Het (brandweer) branche specifieke onderdeel maakt onderdeel uit van de pilotenopleiding, maar is ook separaat te volgen.

Deskundige instructeurs
De Brainbox Drones is gebaseerd op ervaringen van piloten van Brandweer Twente. Een team van deskundige instructeurs staan voor je klaar. Zij zorgen voor een doordacht en uitdagend lesprogramma. De training wordt voortdurend afgestemd op de laatste ontwikkelingen en regelgeving omtrent drones.

Op maat voorbereid
Iedereen kan hier oefenen : de Brainbox Drones wordt voor iedere groep op maat voorbereid. De piloten worden gecertificeerd volgens de wettelijke eisen. Naast de wettelijke eisen moeten de deelnemers voldoen aan branche specifieke kennis. Dit onderdeel is optioneel en kan dus meegenomen worden in het programma. Jaarlijks moet een team conform de landelijke afspraken worden gecertificeerd. Om hieraan te voldoen bieden we ook bijscholing in ons programma aan.

Wij gaan ervoor om in overleg met u de beste kwaliteit te bieden.
Bent u toch niet tevreden? Dan kunt u dat altijd aangeven bij één van onze medewerkers.
Komt u er samen niet uit, dan kunt u een klacht indienen.
Voor de afhandeling van uw klacht maken wij gebruik van de klachtenregeling van Regio Twente.
Via deze link komt u op de website waar de regeling verder wordt toegelicht.

Downloads

Troned Training Factory

Productblad Veiligheidstraining in realistische scenario's

Training ambulanceprofessionals: een training op maat

Downloaden
Productblad Bijscholingsprogramma brainbox brandgedrag

Meer verstand van brand

Downloaden
Productblad brandoefengebouw

Variëren met traningsscenario's

Downloaden
Productblad Brainbox Drones

Downloaden